Piersici!

Standard

Piersicile sunt minunate! ❤

„Chocolate’s okay, but I prefer a really intense fruit taste. You know when a peach is absolutely perfect… it’s sublime. I’d like to capture that and then use it in a dessert.” Kathy Mattea

După părerea experţilor piersicul provine din China fiind adus în bazinul mediteranean în urmă cu cel puţin o mie de ani. Din China, piersicul ajunge în Persia, apoi Grecia fiind adus de romani în Europa Centrală. Există câteva descrieri din Evul Mediu ca de exemplu scrieri rămase de la Hildegard von Bingen unde sunt folosite fructele necoapte, frunzele sau florile piersicului în scopuri medicale. Miezul sâmburilor de piersic sunt toxice, ele conţin acid cianhidric, de acea extractul lor era folosit în Egiptul Antic la uciderea răufăcătorilor.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Piersic

Ps: Pe Wikipedia scrie că există o localitate în judeţul Ialomiţa care se cheamă Piersica. Întrebarea mea este: Cum li se zice celor care trăiesc acolo? 😀

3 răspunsuri »

Lasă un comentariu