Valentine's Day. whatever.

Standard

Inimioare, inimioare peste tot – cât de tipic, nu? Azi cică e Valentine’s Day, zi care, pe mine cel puţin, mă cam lasă rece. Cristi spunea câteva cuvinte pe blog despre această sărbătoare şi nu aş putea să nu fiu de acord. Însă eu am propria versiune.

În principal,  Valentine’s Day mi se pare doar un carnaval al falsităţii, un fel de show off. Cei care se află într-un cuplu se agită şi se strofoacă şi se mai agită încă o dată în privinţa dilemei „Ce să-i cumpăr?”. Din păcate, mulţi recurg la ce e mai simplu, şi anume kitschurile de la tarabele din colţ de stradă.

Mi se pare absurd că trebuie să existe o zi în calendar numită generic „Ziua Sfântului Valentin” pentru ca lumea să-şi dea seama că iubesc şi că asta trebuie sărbătorit. Sau pentru a face gesturi drăguţe pentru celălalt. Îi aduci un buchet de flori odată-n an, pe paişpe februarie că e feşăn, după care dormitezi un an întreg, că te-ai scăpat. Însă ceea ce mă deranjează cel mai mult sunt cuplurile care rămân împreună doar pentru faţa lumii în ziua asta, pentru a primi un „cadou”(de care după părerea mea te poţi lipsi liniştit pentru că nu e oferit din inimă).

Dacă stau bine să mă gândesc, e absurd că trebuie să existe o zi „specială” pentru orice lucru care se presupune a fi important în viaţa noastră. De ce le sărbătorim „o dată şi bine” şi nu zilnic? De ce o ocazie stupidă şi atât de mediatizată trebuie să fie motivul pentru care ne deschidem inima şi spunem ceea ce credem şi simţim cu adevărat? Uneori îmi doresc să fi trăit în alte timpuri, căci astea uneori mă depăşesc…

Reclame

9 răspunsuri »

    • Cu florile n-am nimic. Mai bucuroasă aş primi o floare decât o chestie cu luminiţe şi care să murmure „ai lăv iu”. Yeah right :)))))

  1. stau sa ma gandesc daca suntem atatia impotriva v-day:)) de unde’s atatia pro:)) ?>?
    anyway.. e sarbatoare comerciala:) n-ai vzt pe nimeni facand atata tamtam de dragobete… dar astia suntem..
    am zis mereu ca nu ma intereseaza ce fac altii atata timp cat nu ma deranjeaza..sau cat nu ma vizeaza in mod direct doar ca 14 februarie eeee muuuuuuult prea mult roz:)) si fara suparare eu nu sufar rozul:)) cred ca de la v-day a pornit totul:-/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s