Alexandrina Hristov

Standard

Alexandrina Hristov (n. 5 mai 1978, Chişinău, Republica Moldova) este o artistă originară din Republica Moldova. Activitatea sa se leagă de muzică, pictură şi poezie. Piesa cu care a devenit cunoscută publicului românesc se numeşte „Fata merge pe jos„.

Alexandrina cântă în română, franceză şi rusă. Stilul său muzical este greu de definit, dar se încadrează între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz şi soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziţiei şi versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentişti, dar uneori îşi susţine recitalul în formulă voce-pian.

În ceea ce priveşte preferinţele sale muzicale, Tori Amos deţine întâietate, cu care împartaşeşte trăsături precum sensibilitatea şi versatilitatea vocii, virtuozitatea de a cânta la pian şi sensibilitatea versurilor, pe alocuri absurde. Alţi artişti care i-au influenţat stilul sunt PJ Harvey, Bjork, Morcheeba.

Primul album al Alexandrinei se numeşte „Om de lut” şi a fost lansat pe 9 aprilie 2009, reprezentând o colecţie de piese vechi şi noi. Conform artistei:

„Om de lut este copilul meu, un copil frumos şi sănătos, gingaş, mai mult bemol decât major, rafinat şi expresiv. Inima omului de lut bate în ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va cânta despre drum, zbor, căutari, vapoare şi mare, avioane şi ochi verzi, despre dor şi insomnie, flori şi nervi, Zorro şi Făt-Frumos… iubire şi cosmos, femei, ploaie şi vânt, despre Rege şi Regină”

Sursă: Wikipedia – Alexandrina

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s