Sfârşitul începutului sau începutul sfârşitului?

Standard

Prietenia – cu toţii ştim ce e. E legătura profundă dintre tine şi o altă persoană, e încrederea că poţi împărtăşi orice bizarerie sau prostioară de a ta, ştiind că celălalt nu se va râde de tine şi că va încerca să te înteleagă. Prietenia e dragoste necondiţionată, e faptul că îl poţi suna pe celălalt în mijlocul nopţii, când somnul e mai dulce şi faptul că-ţi va răspunde la telefon.

A lega o prietenie cere timp şi răbdare, însă odată ce ai legat-o, o strângi bine şi te ţii şi cu dinţii de ea, căci e unul dintre cele mai importante lucruri din viaţă. Însă ce se întâmplă atunci când funia se slăbeşte cu timpul, subţiindu-se şi lungindu-se până când distanţa dintre cei doi prieteni creşte tot şi tot mai mare, până când cei doi nu se mai pot vedea unul pe celălalt? Să însemne asta sfârşitul începutului? Cum îţi dai seama când o prietenie începe să se stingă, asemeni unei focului unei lumânări, care a ajuns la capăt? Oare cu ultimele pâlpăituri ale focului se poate reaprinde  o nouă lumânare, şi o alta, şi o alta? Cred că cel mai important ar fi ca să nu se ajungă niciodată la capăt, căci o prietenie nu ar trebui să ajungă niciodată aproape de o prăpastie, ci ar trebui să se asemene unui câmp interminabil, neted, colorat.

Şi atunci de ce simt că am pierdut legătura cu majoritatea prietenilor? De ce simt că nu mai avem niciun interes comun, că discuţiile noastre se rezumă doar la „Bună, ce mai faci?”, „Bine, tu”, „Şi eu.”? Oare sunt eu de vină? Să fiu eu cea căreia i-a scăpat frânghia din mâini şi care nu s-a mai obosit să alerge după ea? Sau sunt de vină ceilalţi? Cum anume reuşeşti să procesezi faptul că „eu cu X nu mai suntem prieteni” şi mai ales, „De ce nu mai suntem prieteni”?

We used to be friends?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s