Ştiaţi că…?

Standard

În timp ce-mi căutam material pentru un referat la biologie, am găsit nişte curiozităţi foarte interesante(asta a sunat a pleonasm…în fine!). Acestea sunt dovezi autentice, veridice şi verosimile(aşa, ca la română) că lumea în care trăim încă reprezintă un mister, un mister care după părerea mea, nu va fi elucidat foarte curând.

1) Celulele care alcătuiesc creierul uman pot stoca de până la 5 ori mai multă informaţie decât cuprinde toată Enciclopedia Britanică. (oare ce părere au britanicii despre asta?)

2)”Alice în Ţara Minunilor”, „Cap exploziv” şi „Accent străin” sunt denumirile unor sindromuri medicale reale, însă destul de neobişnuite.

3)Din punct de vedere fizic o femeie este aptă de a naşte 35 de copii de-a lungul vieţii. (aoleo, asta înseamnă cam 5 echipe de basket)

4)Corpul unui om conţine: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucărie; destul zahăr pentru a umple un borcan; destulă grăsime pentru a face 7 bucăţi de săpun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un câine.

5)În corpul uman există suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.

6)Un strănut iese din gură cu o viteză de peste 965 km/h.

7)Florile iubesc muzica. Cercetătorii au observat că, dacă într-o seară se pune muzică, plantele cresc mai bine decât în seara în care nu s-a pus muzică.

Şi acum chestia care m-a cam şocat:

S-a dovedit că mulţi morţi prin spânzurare au avut o erecţie post-mortem. Fenomenul a fost observat şi la femei. Această erecţie este cunoscută în termeni medicali ca priapism. Se pare că fenomenul este datorat inundării cu sânge a organelor genitale femeieşti, iar la bărbaţi inundării cu urină, mucoasă sau lichid prostatic. Fenomenul a fost observat de mulţi şi s-a şi scris despre el. Vezi şi: http://en.wikipedia.org/wiki/Death_erection [click]

Anunțuri

3 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s