1 Decembrie

Standard

Astăzi e ziua în care cu toţii ne simţim români. Nu contează faptul că majoritatea anului ne dorim să ne fi născut într-o altă tară, alt continent sau chiar şi altă planetă. Nu mai contează nici faptul că majoritatea oamenilor politici îşi bat joc de noi, azi e 1 Decembrie!

Azi e zi de petrecere. Ieşim cu prietenii, familia, bunica, pisica să bem un vin cald şi să mâncăm sarmale(toate acordate de primarie bineînţeles). Azi e ziua în care le cumpărăm copiilor noştri baloane în formă de animale sau chestii luminoase de pus la gât. De la comercianţii ăia coloraţi de pe stradă. Micii, popcorn-ul, acadelele, turta dulce de asemenea sunt la mare căutare în această zi. E 1 Decembrie bă!

Şi concertele sunt  la modă azi. Deşi sunt chemate numai formaţii de pe Dumnezeu ştie pe unde, în general ele fac atmosferă. Mi s-a întâmplat de multe ori să mă distrez pe muzica unei trupe de care n-am mai auzit mult mai bine decât aş fi făcut-o dacă ar fi cântat cineva cunoscut. Oricum industria muzicală în România e praf.

Cam asta se întâmplă în majoritatea oraşelor din ţară. Nimeni nu-şi aduce aminte de ce anume e sărbătoare astăzi, la adevărata semnificaţie a zilei de 1 Decembrie, însă un lucru îl ştie toată lumea: azi e liber şi azi e zi de petrecere!

La mulţi ani tututor românilor! La mulţi ani România! Să sperăm că la anul o să fie mai bine…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s