Povestea povestilor

Standard

Am decis sa fac si o categorie cu lucruri care ma amuza sau, din contra ma uimesc. Iar ca prima postare, l-am ales ca subiect pe Ion Creanga. Da, ati citit bine. Ion Creanga.
Cu totii stiti foarte bine cine a fost el, asa ca nu cred ca are rost sa-i fac o fisa biografica.

Totul a inceput zilele trecute cand profa de romana ne-a zis sa ne impartim din nou pe grupe si sa facem fise cu viata, activitatea si citate critice cu si despre Ion Creanga.
Buuuun! Am facut biletele(asta ca sa nu ne certam ca eu nu vreau sa fac aia, ca eu am mai facut asta si alte cele). Grupei noastre i-a picat viata(am mana buna la ales biletele :D).

A doua zi facem toti din grupa conferinta pe mess(ca deh, cine mai are timp sa se intalneasca?!).
Ca de obicei, eu a trebuit sa le dau indicatii ce sa sa scrie fiecare. Dupa ce termin cu copii astia, ma apuc sa mai citesc pe Wikipedia despre Ion Creanga. Primul fragment care-mi sare in ochi este:

[citez] „După ce timp de 12 ani este dascăl şi diacon la diferite biserici din Iaşi, este exclus definitiv din rândurile clerului (10 octombrie 1872), deoarece şi-a părăsit nevasta, a tras cu puşca în ciorile care murdăreau Biserica Golia şi s-a tuns ca un mirean, lucruri considerate incompatibile cu statutul de diacon(În 1993, el a fost reprimit post-mortem în rândurile clerului.). Ca urmare a excluderii din cler, ministrul Tell îl destituie şi din postul de institutor, însă venirea lui Titu Maiorescu la minister contribuie la renumirea sa pe acest post.” [am incheiat citatul].

Deci Ion Creanga asta a fost un adevarat rebel. Ne-a povestit profa de romana ca el a fost dat afara din invatamant deoarece avea pleata iar din cler deoarece s-a tuns ca un laic. Nicicum nu era bine! 😀
Insa ceea ce mi-a atras atentia in mod deosebit, a fost opera lui. Ochiind putin povestile scrise de acesta, am observat una numita „Povestea Povestilor”. Am dat click pe ea si… am avut parte de o surpriza neasteptata as putea zice.

[citez] „Povestea poveştilor (sau Povestea p***i) este o poveste erotică scrisă de Ion Creangă în 1877-1878. A fost citită de autor la o şedinţă a societăţii literare Junimea, dar a fost tipărită mult după moartea scriitorului, în 1939, într-o ediţie de lux la Editura pentru Literatură şi Artă „Regele Carol II”. Începînd din 1990 a fost reeditată de mai multe ori, tradusă în engleză şi franceză, însoţită de ilustraţii şi publicată şi sub formă de înregistrare audio. Manuscrisul poveştii se găseşte la Biblioteca Academiei Române.”[am incheiat citatul]

Deci am ramas masca!!! Se pare ca cel care ne incanta copilaria cu basmele sale nemuritoare ne incanta adolescenta(si nu numai) cu povesti… porno. Va dati seama ca nu puteam ramane doar cu curiozitatea. Asa ca am gasit si textul pe Wikisource. Banuiesc ca nu mai e nevoie sa spun ca am ras mai sa cad de pe scaun. 😀 Desi sincer nu mi se pare ca e o poveste erotica, mai mult e vulgara, insa iti provoaca o portie buna de ras.
Astazi cand am scris despre Ion Creanga la scoala zice profa la un moment dat: „Este si o poveste interzisa care circula ^pe la subsol^ insa despre care nu vreau sa povestesc”. In orice caz, mare om, mare caracter si Ion Creanga asta. 😀

http://ro.wikisource.org/wiki/Povestea_poveştilor

Am gasit si povestea audio pe youtube! 🙂

Anunțuri

2 răspunsuri »

  1. si pe mine m`a uimit creanga cu povestea lui deocheata mai ales ca u mi`ai trimis`o =)))))))……….of of mai mai …… te pup gugushtiuco` cu 100 de grade C ca de obicei ….. LIMES=))))

  2. Pingback: Spovedanie « White Pearl, Black Ocean…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s